Vannak napi morgásaim.

Többször írtam már a magyar nyelv és az én viszonyomról.

Minden alkalommal morgásra késztet a „Nem szállít utasokat” kiírás a BKV buszokon, helyesen, a Volánbuszon látom kiírva. UTASOKAT NEM SZÁLLÍT!

Mert a magyar nyelv, minden nyelvvel ellentétben előrehelyezi a hangsúlyt, a fontos szavakra, ebben a témában az kap fontosságot, hogy „utasokat”.

A másik, amely naponta morgásra késztet. Tudjuk, ahol a figyelem, ott az energia, ha valamit sokszor mondunk, pl. agykontrollos tanítás szerint, aki sokszor mondja, hogy „megüt a guta”, az (régen úgy mondták önbeteljesítő jóslat), ma agykontrollos, és egyéb ezoterikus szemlélettel, magának megcsinálja, hogy tényleg megüti a guta. Ilyen mondatokat, pedig naponta százszor, sőt ezerszer elmondunk magunknak.

De most a BKV megint tesz azért, hogy nehogy elfeledjük, nehogy kevesebb legyen a probléma. Mert nem mindegy, hogy azt mondja, hogy a „vírusveszély miatt…”, vagy, amit a MÁV mond, hogy a „vírushelyzet miatt…”, amúgy meg a fenyegetésből ígyis-úgyis elegünk van. Mindenhonnan fenyegetnek, és jelzik, hogy betegnek „kell” lenned. A gyógyszerreklámok,és egyéb fenyegetések, mindenhonnan ezt kapjuk, azt súlykolják a félelemkeltés mellett, „hogy gyarló ember, úgy sincs mit tenned!” („HIsz bűnben fogantál, bűnös vagy!”)

De van lehetőségünk, mert lehet másképp is!

Mert önálló szabad emberré formált energia vagy, és a saját energiáddal tudsz tenni azért, hogy egészséges maradj!

Valahogy mindig a középkor jut eszembe ezekben a napokban. Nemcsak azért, mert meggyőződésem, bár nem vagyok csillagértő, hogy a mai politikusoknak is vannak asztrológus segítőik, hanem, mert az a gondolatiság jön elő nagyon sok helyen, az a mélységes tudatlanság, és az, hogy félelemmel meg lehet mindent oldani, és betegségekkel behajtani az embereket a birkalétbe.

Tehát: elég lenne azt mondani a buszokon: Kérjük, kedves utasainkat, takarják el arcukat, mert most erre van szükség, hogy bízzunk egymásban, és az élet csodáiban, vagy, ha nem ennyire költőien fogalmaznának, hisz azt el sem tudom képzelni, elég lenne, azt bemondani, és azt sem ilyen sűrűn, hogy a szájmaszk viselete a BKV, és az összes közösségi közlekedés járatain kötelező, ellenkező esetben szankciók következnek…

(A képen Angelina Jolie, általam készült, Demonát formázó, 80 cm-es figurája, amely megvásárolható, saját ruhájához készült maszkkal. Bár ő nem utazik a BKV-val naponta. https://www.facebook.com/search/top/…)