Az elárvult zoknik életre kelnek

Avagy a gyermeki szerepjáték és a bábok ereje

Nem tudom, mikor jöttem rá, hogy bábozni, bábokkal történeteket lemesélni, boldogság. 
Talán, amikor vicces kedvemben egy kivájt krumplit az ujjamra húzva, egyszer csak ott termett Krumplianyó, gyorsan kellett még mellém egy kivájt hagyma, Hagymaapó, mindez később a paprikás krumpliban landolt, de nagy kacsagások kíséretében, ettük meg a mesehőseinket.

Akkor is osztatlan volt a lelkesedés, amikor a Zoknimanó megint eltűntette zoknijaink nagy részét, vagy a Zoknimoly kirágta a kedvenc zoknink elejét. Mit tegyünk, hogy elárvult zoknijaink ne sírjanak-ríjanak a fiókok alján, keserves magányukban, mit tegyünk, ha hiába a stoppoló gomba, a tudás, hogy igenis megtanultunk anno zoknit stoppolni, de az a stoppolt rész nyomja a nagylábujjunkat? 

Hát készüljön a zoknikból báb, eszköz, amely segítségével mindenki boldoggá tehető. Én, anyuka, az alkotó, ő, a gyermek, aki gyermeki fantáziájával meglátja a zokniban Süsüt, a varázsló, a kutyust, és bármilyen mesebeli formát, és a Zoknimanó is, hiszen, többet senki sem szidja áldásosnak nem mondható tevékenységéért. Ja, és a zokni gyárakat, akik gyárthatják csőstől az újfajta zoknifajtákat. Párosan, persze!

Ha közvetíteni szeretnél, szeretnék, ezt bármivel megteheted, ha a hétköznapi formát, vagyis azt, hogy szemembe nézel, és elmondod, szemedbe nézek és elmondom, nem megy, akkor kell a segítség, a közvetítő, az eszköz, a tárgy, amely életre kel, és beszél helyetted, belőled, érted, ez a báb, a figura, a marionett.

A kineziológusok, és a sérült gyermekekkel foglalkozó pedagógusok, de az óvónők is képzést kapnak, hogyan hasznosíthatják a bábokat a gyógyítás, a segítés, a bezárkózott, sérült, szomorú, félelmekkel teli gyermekek felszabadítására, és segítésére.

Mindamellett a bábokkal, babákkal, marionettel való gyógyítás, játék, és gyermekekkel való foglalkozás is egyénre szabott, de megvan a lehetőség arra, hogy kitapasztaljuk, mely bábok nyitják meg az egyik gyermeket, és mely bábok a másikat.

Hát még, ha önmaga készítheti el a saját bábját, figuráját!

Ez egy másfajta örömforrás, úgy is mondhatnám, hab a tortán!

Amikor a gyermek ráébred, hogy mindenből lehet báb, és mindennel kifejezheti magát, ami körülötte van, legyen az egy elárvult borosüveg dugó, egy krumpli, sárgarépa, vagy egy alma, egy WC papírguriga, vagy az elárvult zokni.

Készítsünk, hát együtt, és kacagjunk együtt a felfedezésen, és a felismerésen mindezeket felimerve, és továbbgondolva!

Gyere velünk, alkoss velünk, hogy az elárvult zoknik életre keljenek!

Árlista kézműves tevékenységhez

  • Élethű figurák óra, anyag, és felszerelés díj 30-70000,-

  • Bábok óra, anyag, felszerelés díj 10000-15000,-

  • Tanítás, képzés személyesen óradíj 12000,-

  • Csoportos foglalkozás anyagköltséggel személyenként 12000,-

  • Bábkészítés, varrógéphasználat, karbantartás tanítás online is, óránként 10000,-

  • Egyedi igényeknek megfelelő kézműves munkák anyag, idő, felszerelés óránként 15000,-

Jelentkezés, tájékoztatás, időpont egyeztetés:

Telefon: +36 30 209 2135

Mail:  ronikati@gmail.com