Hajnali háromkor megébredtem, és ráébredtem, hogy ebben az időintervallumban született 40 éve második csodám Zsuzsanna.
Tavaly a születésnapi posztjában elmeséltem neve történetét, most, viszont, amikor erre gondoltam e hajnali órán eszembe jutott egy másik történet, ami még ugyanaz.
Az alap, hogy nem volt csak fiúnevem, pedig az orvos is június 9-re prognosztizálta gyermekem születését. Június 8-án este hat előtt a boltból hazafelé tartva, bandukolva nagy hasammal, azon a párperces úton jött az „infó”, hogy, ha lány érkezik, Zsuzsanna legyen.
Meleg nyári napokat éltünk, mindkét várandóságom kánikulában zajlott. Nem sokkal később leszakadt az ég. A hatalmas felhőszakadás következtében telefonunk beázott, s mint későbbiekben kiderült az orvosomé is, aki szintén Zugligeti lakos volt.
Apósom, kiknél a vonalas telefonkészülék a nappaliban működött, – a jelzett napon, június 8-án, a vihar után, süketen hallgatott, –kiballagott az utcai fülkéhez, amely valamilyen furcsa módon működött, és bejelentette, hogy a készülék nem üzemel, és hogy egy várandós anyukának bármikor szüksége lehet, arra, hogy a kórházba induljon.
Gyorsan megjavították a hibát, hála, így, amikor nyolc óra tájban a fájásokat jelezte a testem, már lehetett taxit hívni.
A János Kórház szülészetén, a már 22 hónappal előbbről „ismerős” függönnyel elkerített ágyon viszonylag rövid időt töltöttem, – választott orvosom nem érkezett meg, ( másnap a telefonbeázásra hivatkozott), – így egy mókás szír származású, ügyeletes doki vezette le a normális szülést.
Ennek köszönhetően, fél háromkor, Zsuzsikám megérkezett erre a világra.
Csodálatos szőke kislányom, barna nővére mellé, mindig mosollyal az arcán, vidám, édes kibabaként, kedves gyermekként, felelős szülőként, gyógyító-fejlesztőgyógytornászként itt vagy közöttünk a mai szent napon azt kívánom neked, hogy minden vágyad a legmagasabb módon teljesüljön, légy boldog, bátor, emelkedett, élvezd mindazt a szépet, amely körülvesz, legyen minden napod csodákkal teli, szerető családod körében, a munkádban, és mindenhol, amerre jársz!