A képen látható Woody Ellen figurát, amint éppen Superman, kb. 5 éve alkottam. Akkortájt egy Magyarországon 19 éves koromban rövid együttjárásban megismert, jelenleg Amerikában élő, ismerős talált rám, és a közös, – végül meg nem valósult üzlet jegyében, – figurákat rendelt tőlem. Ez a Woody Ellent ábrázoló figura, Michael Jaksonnal, Adrien Brodyval, és a többi figurával, – összesen tíz, jelenleg még élő amerikában ismert személyiség 70-80 cm-es élethű figurájával, – , majd egy évig voltak kiállítva Los Angeles, és Palm Springs egy-egy galériájában. Aztán az üzleg meghiusúlt, és az ismerős visszaküldte nekem ezeket a munkáimat, melyek azóta is várják dobozukban azt a különleges figurákat gyűjtő személyt, vagy személyeket, esetleg intézményt, aki megvásárolja.
Erről a figuráról mindig saját magam jut eszembe. Az az erő, amelyet akár életem bármely pontján, bármilyen nehézséggel, anomáliával, és támadással szemben fel tudok magamban éleszteni. Ez tényleg szupererő, lehetnék SuperLady, de én egy Kata vagyok, az a Kata, akinek ez a feladata. Ha elesik, feláll, ha megrándul, akkor rádolgoz, ha támadják, mosolyog, és így tovább. Nem volt könnyű ez az út, de ezen út nélkül, nem lennék, az aki, nem lennék ez a Rónai Kata, akivé váltam. Nem lenne bennem a tiszta forrás, és a szeretet, úgy, ahogy van, ahogy érzem, és ahogy élem.
Amúgy, azért kapott, – és most farsangi időszak lévén, amikor a kölcsönzőkben rengeteg Pókember, és Superman jelmez fogy, – Superman jelmezt, mert még korai időszakában egy fekete-fehér filmben ténylegesen, amúgy „Woodysan” Supermant játszott.
Amennyiben bármelyik figurám érdekelne, keress bátran!