Látható, hogy már nem csak erről van szó.
Sőt!
Azt gondold végig, hogy a családállítás nem arról szól, hogy mindent, amit megéltél, ami meghatározhat téged, a családi kötelékeket, mintákat, és ezzel kapcsolatos emlékeidet a kukába dobod!
VÉLETLEN SEM!
Csak átírjuk közös munkával, vagy csoportos állításnál a csoport energiáját felhasználva, átformálva, meglátva. Ez egy segítség, mindarra, hogy minden, ami szép úgy maradjon, és ami bántott, vagy a lelkedet bántotta, elfogadhatóan belesimuljon a napjaidba, hiszen, ezek nélkül nem lennél az, aki vagy…
Ez egy magas szintű megbocsátás energiáját is magában foglaló átírás, mely segít másfajta szemszögből nézni a történéseidet.
Nekem egy kézműves-önismereti kurzuson jött meg egy olyan válasz, nemesül az, hogy édesanyám csak azt tette, amit ő a legjobbnak vélt, és nem tehetett róla, hogy ahogy ő mondta: „nem tanították meg szeretni”… E kurzus után még 9 hónapig! voltunk együtt, elfogadva egymást végre, és lehetőség szerint feltétel nélküli szeretetben létezni egymás irányában.
A családállításon is ilyen felismeréseid lehetnek, annyi különbséggel, hogy, mint már írtam róla, a „titkok” is napvilágra kerülhetnek, amelyek még nagyobb megértést adhatnak számodra.
A csoportos állításokon sokszor ismeretlenek ugyanazokkal az alapproblémákkal érkezhetnek, és ez még jobban segíthet a munkában.
Az egyéni állításban, a kisfigurás családállítás alkalmával, viszont a titkok még mélyebb megismerésére van lehetőség, és, mivel egyedül vagyunk, alkalmasint olyan témákról is lehull a lepel, amely esetleg csoportban feszélyezhetne.
A kisfigurás állításban, ezért minden téma előkerülhet, életvezetéstől, gyermeknevelésen, munkahelyi konfliktusokon, szexuális, párkapcsolati problémákon át, tabuk nélkül.