Eszem a reggeli gyümölcsöt, most éppen narancs-mandarin kombó. Nézem a minden étkezésnél elémtáruló három lakótelepi házat, a majd 80 ablakot, az erkélyek zártságát. Minden reggel látom a belógó ház hatodik emeletén lakó középkorú hölgyet, amint feltételezésem szerint gyöngyöt válogat és sző, addig látom, amíg ilyen borús az idő, mert amúgy a függönye eltakarná, de a függönyön átvilágító erős lámpafény megvilágítja őt, és a reggelenkénti tevékenységet. Gondolom, ez a munkája, vagy a kiegészítő jövedelme, mert, mindig csak reggel látom, hogy az asztalánál ül lábai egy magasabb sámlin, azon tartja az épp aktuális dolgot, néha megnézi a sorrendet.
Rágok, próbálom sokszor megrágni a narancsot, és akkor észreveszem, hogy ott van a kozmetikai tükröm előttem pár centire. Belemosolygok:
– Jó reggelt Kata!
Mosolygásom kapcsán apró ráncocskák gyülekeznek a szemem alatt, szarkalábak a szemeim sarkában, és a korral, és a régi Kata sok bosszúsága okán kialakult függőleges vonalacskák a szájam felett, kétoldalt „macskabajusszá” rendeződnek.
Hoppá! Hogy ez milyen helyes! Nahát! Sosem gondoltam volna!
SZERETEM A RÁNCAIMAT!
Eszem és mosolygok, bele-belemosolygok a tükörbe, és vidámmá tesz, hogy milyen mókás lesz az arcom!
A vicces az, hogyha szeretnék a ráncaimmal valamit „kezdeni”, vagyis, ha ma reggel mondjuk ennek kapcsán más gondolatom született volna, akkor a számomra egyetlen megoldás az ARCJÓGA lehetne, amely valahogy grimaszokkal simítja ki a bőrt.
Pár éve, van az már 10 is, befizettem egy 3 órás arcjógára, ahol egy-egy tükör előtt ülve, mi hölgyek, különböző, igencsak nehéz gyakorlatokat végeztünk, amellyel, hát nagyon elfárasztottuk az arcizmainkat. A nap végén ott nézett velem szembe egy olyan Kata, akinek elképesztő arc-izomláza volt, de az az arcom olyan volt, mintha épp kiszálltam volna egy hosszú éjszakai jólsikerült szerelmezésből. Ezt meg is említettem, amikor a jóga vezető Viki, a véleményünket kérdezte, a hölgyeknek bizony kétfelé állt a fülük, hogy nahát! szerelmezés????
Tehát, már nem edzem az arcom, mert egyedül a lelkesedés hamar elfogyott, így a ráncocskák a nekik megfelelő helyen meg is jelentek az évek során.
Nézegetem a szépen idősödő színésznőket, színészeket, manökeneket, hümmögök, amikor meglátom, milyen csodásan néz ki 80 éven túl Jane Fonda, de azt érzem, ez itt a konyhámban, mégis sokkal csodásabb érzés, mint, amikor a szépség oltárán szétszabdalják az embert. Amúgy, meg tornáztathatnám az arcom, az igazán „csak” elhatározás kérdése….
A képen a következők lehetnek: 6 ember, köztük Katalin Rónai, szemüveg és közeli
Bábel Andrea, Frenyó Krisztina és további 54 ember
8 hozzászólás
Tetszik

 

Hozzászólás
Megosztás