Harmadik hetem töltöm, ha letelik a mai nap.
Még van öt hét. Május 8-ra prognosztizálja segítőm „” a feloldást.
Azon tűnődöm, hogy mit lehetne tenni? Azon már túlléptem, hogy tájékozódjak, egyébként sem vagyok az a híradónéző, már vagy húsz éve, és félelemkeltésekkel foglalkozó ember, nő sem.
Valahogy sikerül úgy olvasnom mindent, hogy a „Figyelem” c. cuccra még véletlen sem pillantok rá.
Természetesen így is jönnek történetek, és események, de nem vonódom bele. Van barátnőm Prágában, Edinburgh-ban, van barátom Németországban, és más országokkal is kapcsolódom néha online, bár, nagyjából mindenki magyar anyanyelvű.
Mindannyian azt teszik, ami számukra a legelfogadhatóbb, mert tudatos emberek, és ezzel, segítenek másoknak is, aki körülöttük élnek, vagy, akivel baráti kapcsolatban vannak.
Természetesen, nem érzem át a sokgyerekesek, de akár a két gyerekesek gondjait sem, – egyik tanul, másik játszani akar, a harmadik, pedig éppen a bilivel lenne elfoglalva, pl. – akikkel otthon tanulnak a szülők, miközben home office-ban, – szerencsés esetben, ha van még állásuk, – tevékenykednek, és közben a háztartást, és egyéb dolgokat ugyanúgy ellátják, mint azelőtt.
Nyugdíjas létem ebből kivon. Ugyanakkor, viszont, nem terhelem a környezetemet azzal, hogy értem aggódjon, bár nagyon hiányzik a szabadság, a szabad levegő, a tánc, és egyéb tevékenységeim, – aki ismer, tudja, hogy én aztán jöttem-mentem nap,- mint nap, –, és nem akarok a közértben bóklászni sem.
Amit viszont tudok tenni, aki hozzám fordul lelki segítségért, vagy, csak azért, hogy szóljunk egymáshoz, azokkal kapcsolódom. Aki, azt érzi, hogy ez már, tényleg, na, de…, még esetleg azokhoz is.
Amúgy, meg igyekszem minél többet önmagam szeretni, és bízni a felsőbb hatalomban, akárki, akárhogyan is hívja őket.
Egy hét múlva a feltámadás ünnepén, bizonyára mindenki megtapasztalja mindazt, ami az ő saját feltámadásához szükséges, a maradék egy hónapra.
A szél most kifújja mindazt a dühöt, ami még bennünk van, ha bent is vagyunk, képzeletben felkapaszkodhatunk szárnyára, és bejárhatjuk csodálatos országunkat, és áldást oszthatunk mindenfelé.