Ma 13-án pénteken megérkezett egy nézőpontváltás az életembe.
Sokszor korholtam magam, hogy első utam a boltban az árengedményes árukhoz visz. Ma rájöttem, hogy ez, ha más szemmel nézek rá, nem a szegénységtudatból, hanem, pont a gazdagságtudatból ered.
Ha ugyanúgy gondolkodom a netes keresgélésről, amikor a legkedvezőbb áru terméket rendelem meg, és lehetőség szerint olyant, amiért érte is lehet menni.
Harmadik, pedig, a turkálókban való vásárláskor, amikor párszáz forintért új, márkás terméket találok, a Földet a fenntarthatóságot szolgálom.
Tehát mérhetetlenül gazdag vagyok, hogy mindezt megengedhetem magamnak, és minderre rá is ébredtem!
Miért?
1. Ha nincs ez a hűtő, ahol mindenféle árut, amelyet nem vettek meg olcsóbban adnak, egy csomó olyan egészséges élelmiszert sosem tudok megkóstólni, megismerni, és konkrétan aztán keresni, akár teljes áron, mint amennyit az elmúlt időszakban sikerült. Talán sosem figyeltem volna föl rá a sok ezer árucikk között.
2. Amikor a neten keresgélek, végülis teremtek. Fejembe ugrik valami, amire szükségem lenne, táplálékiegészítő, egészségtámogató étel, elektromos cucc, sportszer, bármi. Mekkora, amikor megtalálom a legjobbat, a legkisebb áron, és közelemben van, vagy könnyen elérhető helyen?
3. Édesanyám ruházati boltban dolgozott, ezáltal, és én is varrások, alkotás kapcsán rég ismerkedem az anyagokkal, a minőségekkel. Amikor egy turiba megérkezem, már tudom, mit szeretnék. Egy rózsaszín pulcsit, vagy egy türkiz szoknyát akár. És lőn, ott van, az orrom előtt, rám vár. Mindenkinek jót tettem. Nem vettem újat, nem költöttem ugyanarra több ezer forintot, amit másra fordíthatok, pl. táplálékkiegészítőre, valamint, teremtettem, hisz én formáztam meg a vágyott holmit gondolatban.
Lehetek ennél is gazdagabb?
Lehet ennél is jobb?
Persze, de a mai napra, boldogságtényezőnek ez pont elég. Áldás és hála a nézőpontváltásomért!