A Movement Medicine tánccal, azzal a közösséggel, – akik rendszeresen járnak, – talán hat hónapja találkoztam, – természetesen az odajárók zömével, – kit innen, kit onnan, – a többi táncról már lassan két éve ismerjük egymást, – kicsi ez a világ, ha szeretetteljes, ölelésre, táncra, kapcsolódásra vágyó nők és férfiak táborát nézem. (Meg amúgy is).
Mondhatnám, hogy olyan ez, mint az energetikai munkák, mindegy, hogy kranió, vagy pránanadi, agykontroll, vagy acces, vagy théta, vagy hangtálkezelés, hangutazás, bármi a neve, minden ugyanaz az energia, amellyel dolgozunk, amelyet keresztül engedünk magunkon, ha másnak szeretnénk gyógyulást elősegíteni, vagy, amikor saját magunkkal teszünk jót, mert az energia, az egy és közös, lehet a neve Szellem, Univerzum, Isten, Jehova, bármi, az nem más, mint az Egy-ség.
Az egységesség, a minden egy, amelyet most ebben az újabb feszült helyzetben, a választások és a mocskolódások közeledtével, oldalágunkon a háborúval, és annak tartozékaival, a menekültekkel, is el kellene érni, meg kellene látni, és összekapcsolódni mindebben szeretetben, az egy-ségben, az egy-ségért, a békéért kint és bent.
Nekünk talán ez sikerült a két és fél napos ws alatt, ahol az „Ütközések” témájában megütköztettük a külső és belső konfliktusainkat önmagunkkal, a lelkünkkel, a táncunkkal, a hangunkkat, a közösséggel, az Egységgel.
Megütköztettük, és kisimogattuk, – legalábbis reményeim szerint, – ez történt, bennem legalábbis ez zajlott, és bár a testem nagyon elfáradt a végére, a lelkem ujjongva köszönte mindezt, a rálátást, a keringőt édesapámmal, az ősök támogató lehelletét, a csoportenergiát, a hangokat, a kacagást, a lét örömét, és mindent, amit szavakkal kifejezni lehetetlen, amit csak tánccal, vagy bármi szavak nélküli tevékenységgel lehet.
Legyen hát áldás és béke mindezeken, és legyen a szeretet, szerelem, mely feltölti a világot, a teret, az érzékeket, és a testet. Hála.
Illusztráció: Saját készítésű figura, mely tükrözi a tánc lehelletét. Ajándék Patríciának, aki végigtolmácsolta, narrálta, és tartotta a teret, Ben mellett, értünk, hogy a csodákat megélve, fejlődjünk, és oldjuk meg a konfliktusainkat.