Reggeli olvasmányom kinyitott egy újabb ablakot.
E napi olvasmány idézi Dr. Joe Dispenza: A placebo te magad légy c. könyvének bevezetőjét.
Azt többször hallottam már különböző videókon, amikor Dr. Joe elmeséli, hogy hogyan érte baleset 23 éves korában, és abból hogyan gyógyította meg magát az elme erjével, és a hittel, hogy van egy felsőbb hatalom.
Van valami, ami több, mint a test, és vagyunk mi akik itt most élünk a testünkben, ki így, ki úgy.
Az idézet a következő, – amelyet, hiába olvastam a könyvet is, nem vettem észre, csak ma reggel világosodott meg számomra, – „Egy gyönyörű áprilisi napon Dél-Kaliforniában az a MEGTISZTELTETÉS ÉRT, hogy elütött egy terepjáró egy Palm Springs-i triatlonon…”
A tavaly októberben megjelent könyvem címe: A daganat mint ajándék, ugyanilyen indíttatásból született.
Amikor megbetegszünk, valami nem sikerül, vagy elvesztünk valamit, megszakad egy hosszú párkapcsolat, egy barátság, bármilyen gyászhelyzet következik be az életünkben, akkor még nem tudjuk, hogy milyen ajándék mindez, ajándék ahhoz, hogy újratranszformáljuk önmagunkat, az életünket, a lehetőségeinket.
Ha nem a lemondás, a hiány oldaláról közelítünk, – tehát nem fogadjuk el, amit a világ sugall, hogy nekünk nics jogunk továbblépni, meggyógyulni, egy komoly veszteséget, saját életünk ajándékának, „megtiszteltetésének” felfogni, – akkor minden percünk boldog lehet, és minden percben megélhetjük azokat az örömöket, amiért ide a földre érkeztünk.
(A fotó februárban készült a Lánchídon, egy rákellenes napon, amikor magamért sokat gyalogoltam, és sétám közben az égen csodákat láttam. a könyv megrendelhető nálam, ill. a www.ronaikatalin.hu oldalon.)