Sokan és sokszor vitáznak, merengenek, méláznak el azon, mi is a boldogság, mikor, miért leszel, lehetsz boldog… Sokan még a szó jelentését, létezését is megkérdőjelezik.
Felmerül a kérdés, mi a jobb, ha sokáig tart, vagy, csak rövidebb hosszabb időpillanatokra látogat meg, ami oly emlékezetes, hogy visszaidézhető, teremtő meditációban, vagy, amikor egy fájdalmas, vagy bántó élményt szeretnék átfordítani.
Sokat olvastam, hallottam a szolgálatról, a feltételek nélküli szeretet erejéről, is mindig, ha eszerint léteztem, valahogy beletört a bicskám, mert a mérleg felbillent, és hiába adtam, adtam, adtam, sérültem.
Mióta családállításokat tartok, azt is tudom, hogy az ilyen szolgálat nem ad, nem az igazi, mert a mérleg egyoldalú kibillenése a lélek sérülésével jár, és visszafordíthatatlan fájdalmakat okozhat.
Mégis, tegnap megéltem az IGAZI SZOLGÁLAT BOLDOGSÁGTEREMTŐ ÉRZÉSÉT, amely azóta is megmelengeti a szívemet, ha rágondolok.
A patikában leadtam a rendelésem a hormonblokkolóra, mely, remélem az utolsó adag, hisz 5 éve lesz, hogy szedni kezdtem.
Kifelé indulóban egy kismama érkezett hasán gyermek, és akkor megláttam, hogy a bokacsizmája bal lábán lóg a cipőfűzője. A hölgy már beállt a pulthoz, amikor megszólítottam:
– Hölgyem, engedje meg, hogy bekössem a cipőfűzőjét!
– Ó, nem köszönöm, majd én, – mondta, vörös fejjel, és próbálta megmutatni, milyen „ügyes”, de, hát sehogy se sikerült volna neki hasán az alvó bébivel.
– Kérem, – mondtam újra, – nem szeretném, ha elesne a gyermekkel! – és leguggoltam, bekötöttem a csizmáján a két lógó fűzőt.
Amikor felegyenesedtem, láttam, hogy a hölgy arca bíborvörös. Láttam, mi játszódik le a fejében. Az öröm és a szégyen verekedtek egymással. Rámosolyogtam, elköszöntem, és olyan boldogság fogott el, hogy a további utamat, ugráló lépésekkel tettem meg.
Megismertem az igazi SZOLGÁLAT BOLDOGSÁGÁT!
Azóta is melengetem az érzést.
Remélem, a hölgy is áttranszformálta a beültetett szégyenérzetét már neki kellemesebb érzésekre.
Hála, hogy megélhettem, hogy ott voltam, hogy tehettem valami jót, ezt érzem, azóta is!