Mondogathatom, mindenféle módon ajánlgathatom magam, hogy milyen csodálatos technikákkal tudok segíteni az életetekben, de ma reggel megjött a gondolat, hogy más szemszögből kell megmutatnom. Elmondani, olyan történetek tanulságaiból mesélni, amelyekkel már dolgoztam, természetesen név nélkül, természetesen felismerhetetlenül, természetesen úgy, hogy levonom belőle a konzekvenciát.
Ezért lett ennek a cikknek az a címe, hogy „Más szemszögből”.
Rendkívüli módon szeretem a családállítást, alap módszernek tekintem.
Magam is 2008. óta járok csoportos és egyéni családállításra.
Tanfolyamon tanultam is csoportos és egyéni lehetőséget is, de mióta a kisfigurás családállítás megérkezett nekem, megnyílt a tér.
Ismét hálát adhattam azért, hogy megtapasztalhattam, hogy megtanulhattam mindezeket.
Bert Hellinger, egy csodálatos ember volt, aki felismerte, hogy a lelkek, minden lélek, mindenki-mindenkivel összefügg, hogy az összes ember, aki ma itt a világon van, egy hatalmas LÉLEKCSALÁD.
Ugye ismerős az, hogyha találkozol valakivel, akit addig nem ismertél, és kiderül az, hogy ismerik a gyerekedet, a házastársadat, egy helyre jártunk valamikor, hogy tanítottad, anyukáddal kapcsolódtak, stb., azt mondjuk ilyenkor, hogy kicsi a világ, de bele sem gondolunk, hogy tényleg!, mennyire kicsi is, mennyire kisebb még a világ, mint ahogy elképzeljük.
Mindig vannak irányultságok, mindig vannak stílusok, mindig van olyan, amire rákattanunk, mi spiritualitással kapcsolódó emberek.
Körülbelül tíz éve megérkeztünk a generációs mintákhoz, amelyek természetesen nagyon fontosak, hiszen a fogantatás pillanatában a petesejt és az ondó rengeteg régi fel nem dolgozott történettel robban egymásba.
Az is egy nézőpont, hogy a gének által közvetítődik minden, ez főleg a tudomány nézőpontja, és bizonyos csoportoké.
Mindezek olyan nézőpontok, amelyek természetesen igazak, de nem lehet mindent ezekbe a bugyrokba begyömöszölni! Nem lehet minden történetet a generációs mintákra fogni! Nem minden anyuka, apuka, és a nagymama, nagypapa „hibája”! Hiszen, ők is jöttek egy programmal anno…
Amikor nekem csatornában megérkezik az, hogy az a történet, amivel már tíz perce nem tudunk boldogulni, és „körbe-körbe járunk”, akkor lehet, hogy az valamely régi-régi, előző élet óta hurcibált dolog, súlyos vétség, fogadalom, átok, akár 1000 évvel ezelőtti történet, a lélek által megélt trauma…
De az is lehet, hogy ez egy születési trauma… Lehet, hogy ez a történet egy egészen máshova mutat, mint ahova mutatni kellene…
Természetesen, ott vannak a generációs minták, ott van a genetika, ugyanakkor, minden ember más, minden ember más céllal jött.
Amikor beszületünk egy családba, a lélek feladattal jön. A lélek olyan feladattal jön, amelyet valamelyik előző életében nem dolgozott fel. A lélek nem véletlen abba a családba érkezik, ahol kisbabaként manifesztálódik.  Pl.: az a lélek, amelyik elveszett ikerként jelenik meg egy állításban, az feltételezhetően, azért fordult vissza, mert megérezte azt, hogy neki ehhez nem lesz ereje, és a másik elég, hogy
megérkezik oda, mert ő élhet kettőjük, hármójuk helyett is. De ez az anyagban, a megszületett életében hatalmas traumaként jelenik meg, ez egy állandó hiányérzet, amelyet nem tud megmagyarázni.
Tegnap dolgoztam egy klienssel, akinek nagyon fontos családi története volt. Alap, hogy mindenki szeretné, mégsem érkezik meg, nem megy a változtatás.
Erre koncentráltam, arra a feltételezésre, hogy a külvilág akadályozza őket abban, hogy tovább tudjanak lépni. A történetek, ezt mind alátámasztották, de nem volt harag és vádaskodás, inkább a megbocsátás szele lengett körül minket, és az, hogy „nem értem, mi történik velünk?”
És képzeljétek, amikor egyszer csak nem tudtunk továbbmenni az állításban, az energiák azt mutatták, hogy senki nem akadályozza őt, ő az, aki saját magát blokkolja.
Belül valami megállította, arra sarkallva őt, hogy ne sikerüljön, az, amit szeretne, és bár ő úgy látja, hogy akadályozzák, őt és a családját, de van valami a lelkében, ami a saját akadálya.
Nemsokára megjött csatornában nekem az, hogy mit kérdezzek meg!
Megkérdeztem, hogyan született, milyen volt édesanyja terhessége, és volt-e meg nem született testvére?
A válaszban benne volt az oldás, az oldódás lehetősége. Az, ami a lélekben ott zakatol, akárhány éve: MI VAN AKKOR, HA ÉN a meg nem születettek JOGÁN VAGYOK MOST ITT? MIÉRT ÉLEK? MEGÉRDEMLEM-E AZ ÉLETET?
Mert ha megszületésed előtt volt abortusz, vagy vetélés, azzal a tudattal érkezel a földre, azzal a belső fájdalommal, hogyha a testvéreid életben maradnak, lehet, hogy te meg se születsz, vagy nem ebbe a családba születsz meg, tehát teljesen máshogy alakul az életed.
Ez egy akkora trauma, amely megakadályozhatja a napi életed áramlását!
Ettől lehet állandó hiányérzeted, lehetsz, szomorú, depressziós, pánikrohamaid lehetnek, lehet daganatod, mert csak azt érzed, bármit teszel nem sikerül az életed.
Egyszerűen azért, mert belül a lelked tépdesi, bántja magát, azt mondogatva”” NEKEM TESTVÉREIM HALÁLA OKÁN NINCS JOGOM ITT ÉLNI! Miért vagyok itt? Nem kellene itt lennem, ott kellene lennem a testvéreimmel, ahonnan indultunk. Mekkora dilemma, mekkora hatalmas teher!

És akkor felsővezetőmtől kapott gondolat segítségével, kimondattam, az egyik legfontosabb mondatot, azt, hogy SZABAD NEKEM ÉLNI! Szabad nekem itt lenni, szabad nekem létezni, és a létezésemben sikeresnek lenni! Nem a te életjogodon vagyok itt… stb. A feloldozás, pedig a megbocsátás, az elengedés, a szeretet, és az, hogy majd egyszer újra találkozunk…

Hatalmas, dolgok derülhetnek ki.
Válaszok érkezhetnek olyanok, amilyenekre nem is gondolnánk, olyan témákban, amit nem értünk, mert belül, ahol nem tudjuk, ott esetleg tépjük, szaggatjuk, bántalmazzuk magunkat.
„Miért történnek a dolgok, miért nem tudok továbblépni, miért érzem, hogy mindig fal van előttem, miért nem áramlik a pénz, miért nem áramlik az életem?”

Mi kellene ahhoz, hogy együtt megtaláljuk a „bibit”?
Gyertek, várlak mindenféle tevékenységemre, családállításra, kisfigurás családállításra,
Atlantisz Emlékezete Önismereti játékra, kártyázásra, belső utazásra! Örülök, ha jössz!
Jelentkezz be!
ronikati@gmail.com.
+36302092135.