Aki olvasott már arról, hogyan is találkozott Bert Hellinger azokkal az őslakosok által végzett rituálékkal, hittérítőként, amelyből a családállítás módszerét kidolgozta, az tudja, hogy vannak bizonyos fontos „törvények” a rendszerben.
„A családállítás fókuszában a rendszerben lévő rendellenességek – a szeretet Rendje ellen elkövetett mulasztások – helyreállítása áll. Visszaállítja a tiszteletet, annak a képességét, hogy meg tudjunk hajolni felmenőink és saját sorsunk előtt…” Balázs Tünde
Három törvényt határoz meg Hellinger.
– Az odatartozás törvényét
– A hely törvényét
– A kiegyenlítődés törvényét
Az odatartozás, a családhoz való tartozás, és mindenkinek az odatartozása, aki valaha valamilyen kapcsolatba került a klienssel, és annak családjával.
A hely, az a „funkció”, aki te vagy a családban. Mindenkit születése jogán határoz meg. Aki előbb született, – még, ha nem is él, – a kliens felett áll a rangsorban, tehát tisztelettel adózunk neki. Saját generációs felmenőink nélkül, pedig nem lennénk itt, akármit is éltünk meg velük eddigi életünkben.
A kiegyenlítődés, mely a lélek által jelzett egyenlőtlenség, az adás-kapás egyensúlyának szükségessége, amely nélkül nem megy a szekér, az egyik kerék biztos kigurul, billen a rendszer.
Már írtam az ikervesztéses állítások kapcsán, hogy mekkora veszteség, és fájdalom a léleknek, a magzati korban, vagy előtte elvesztett iker, akiből, akár kettő, netán három is lehet, induláshoz képest.
Most, arról írnék, hogy ebben a kifacsarodott világban, hány, és hány ember él úgy a családjában, hogy nincs a helyén, mert a rendszerben „lyuk” keletkezett, valamelyik szülőnél, aki nincs a helyén, (ennek számtalan oka lehet, válás, alkohol, betegség, halál, sok gyerek, stb.), amikor is a gyermek felvállalja azt az életet, azt a sorsot, amelyet a szülőnek kellene vinnie, és úgy érzi, az ő dolga, hogy megoldja mindenki életét.
Ez nemtől, életkortól független! Ugyanúgy lehet lány az apa helyén, mint fiú az anya helyén. A legfontosabb az, hogy nincs a helyén, ebből kifolyólag az életében sincs a helyén, kontrollfüggő, nehezen kapcsolódó, mindenféle betegséget átvállaló, boldogtalan valaki, akinek úgy kell mindennek a feloldása, az, hogy ezeket a terheket letegye, és a saját életével foglalkozzon végre, mint egy pohár friss víz.
A családállítás sokféle terápiát kiválthat, sok esetben sokkal mélyebbre mehet, mint más lehetőségek, és az elengedés, a feloldás, ott van, élhető, véghezvihető, legfőképpen akkor, ha a lélek is érzi már, hogy neki ez bizony, nem komfortos.
Ha bármilyen, számodra megmagyarázhatatlan blokk, fal, meg nem értés, ismeretlen eredetű feszítő folyamatos trauma, gyász, folytonos kedvetlenség, erőtlenség, alárendeltség, megfelelni vágyás, és sorolhatnám, van az életedben, gyere el, és nézzük meg, mi lehet az az ok, amely miatt billen a rendszered.
Várlak szeretettel „Kisfigurás” családállításaimra. Jelentkezz, és megbeszéljük az időpontot. Egy-egy alkalom minimum 2 óra.