Az inspiráció (főnév): a; ihlet, sugallat, b; ösztönzés, lelkesítés, c; sugalmazás.
Inspiráció létrejöhet az Univerzumból jövő képek érkezésekor, más munkáját, fejlődését, életét látva, saját örömünkre, ajándékként is érkezhet….
Az insprirációt rögtön követheti a motiváció, mely nehezebben indulha el inspiráció nélkül.
Azt hiszem, ezért tölti ki minden létező apró pici molekulámat a tánc! Az a közeg, az a tér, mely a táncosok által létrejön hétről-hétre, vagy az a tudat, érzés, tapasztalás, mely, akár egyedül is szétárad bennem, amikor a testemet táncra hívom, oly mély, oly ősi. Amikor a testem egy elképesztően rugalmas testté változik át, amely időn és téren túl kapcsolódik mindahhoz ami volt valaha, és ami lészen a világban bármikor is.
Mindez én vagyok, akkor is, amikor fáj, akkor is, amikor nehezebben megy az elindulás, hisz a tánc létezése, mindent fölülír.
Sokfélék vagyunk, kicsik és nagyok, szélesek, és karcsúak, szőkék, barnák, kopaszok és dús hajúak, van, aki 50-es lábbal járja, de a földön lépegetve, ugrálva, röködve, szárnyalva, felettünk a kék éggel, vagy épp bent egy közös térben, ez nem számít.
Sosem számít ott, csak a végtelen öröm számít, szívünk dobbanása, a testünk végtelen hullámzása, az inspiráció, mely ezeket a fantasztikus örömöket vágyva, megteremti a motívációt, arra, hogy ott legyek, hogy ott legyünk, hogy legyünk, létezzünk a közös térben, magunkért, egymásért, az életért, a szeretetért, a létezés hullámzó áramlásáért, a flowért, amiért ide érkeztünk, s amiért itt vagyunk, itt és most.
Kép forrása: Pinterest