Két évvel ezelőtt ezen a napon érkezett meg hozzám 200 db könyv.
Szabó Katalin, akivel a könyv tervezése, írása, és kivitelezése során őszinte baráti kapcsolatba kerültem, akinek a hangja, és tudása olyan szinten megerősített abban, és azóta is bármikor, hogy jó az irány, amerre megyek, ígéretet tett, – s ehhez a nyomda felé neki nagyon sok energiát kellett befektetnie, hogy kérésemet teljesíthesse, – hogy 2020. október 1.én a lakásomon lesz a 200 db.
A daganat mint ajándék c. könyv, melyet három hét alatt írtam meg, Molnár Marianna biztatására, anyagi és erkölcsi segítségével, felhasználva, az egy évvel azelőttről bennem még mocorgó, és a Pandémia által felelevenedett sok-sok gondolatot, érzést, és minden olyan jegyzetet, naplóbeírást, megjelent novellákat, őrangyal üzeneteket, és a lelkemben bugyogó késztetést, hogy ezzel a könyvvel nemcsak magamnak segítek kimondani sok mindent, hanem segíteni is tudok, az éppen ilyen úton járóknak, hogy ne veszítsék el a reményt, hogy bízzanak a belső hangjukban, a belső jelzésekben, hogy ne feledjenek el kérni, és elfogadni, hogy csak azt tegyék, ami nekik mindezek mellett könnyű, és fogadják el, és szeressék azt az állapotot, amely nem ragályos, és nem gyilkos, az „csak” van, mert azt meg kell élni.
A 200 db könyvből sokat ajándékoztam. Szabó Katalin mosolyogva konstatálta, hogy legszívesebben mind odaadtam volna ajándékba, de persze, az nem megy, hiszen a nyomdai költségeket előlegezte nekem szponzorom MM, és azt gondoltam, hogy a maradék árából, novelláimból, vagy meséimből újabb könyv kerekedhet.
Persze, mindez máshogy alakult. Szerencsére a kölcsönt háromnegyed év után vissza tudtam adni, azóta egyesével, kettesével adogatok el egy-egy könyvet, de persze, adtam beteg gyereknek gyűjtésre, küldtem sorstársnak, és így tovább.
Jelenleg 60-80 db könyv van még a lakásomon. Nehezen, de készül a kicsit átírt E-könyv, igazából, valószínűleg, azért ilyen nehéz ebben haladnom, mert még ott van az a 60-80 db. amellyel valakinek hozzájárulás lehetek az életéhez, és amellyel valaki hozzájárulhat az életemhez.
Ma, amikor a daganatos betegségek ellen küzdők napja van, – hiszen, ezért érkezett meg hozzám a könyv két éve, és, azért, hogy 3-án a gödöllői rendezvényen árulhassam, – újfent kiírom ide a lehetőséget, hogy megvásárolható még ennyi példány, amely árát én továbbforgathatom táncaimra, utazásaimra, elvonulásaimra, vagy bármire, amellyel aztán az élet szépségét, örömét, és a lét csodáit hirdethetem akár itt, akár bárhol a világban.
Gyertek, hát, és vegyétek a könyvem! Megrendelheted Messengeren, vagy a www.ronaikatalin.hu-n is. Illetve olvashatsz részleteket, ha még nem döntöttél a https://www.facebook.com/ronaikatalinkonyv/ oldalon.
Várlak, hát szeretettel, bármilyen formában is keresel meg.