Sokat vagyok mostanában online, és kevesebbet az alkotószobámban. Persze, ehhez hozzájárult a karácsony, és a készülődés, a rendrakás. Bár, szinte az utolsó pillanatig alkottam, ajándék készült legkisebb unokám babáinak, ágynemű garnitúra, vejemnek párna, és maszkok, mindenféle, új dizájn, mert most ez volt, ami a jelenlegi helyzet miatt segítség lehet a megajándékozottnak, és nekem, mert örömet okozott, hogy megleptem.
Persze a maszkok nem mentek önállóan, hogy még véletlen se sugalljanak ráutaló magatartásra, és fejbólintásra, minden alkalommal angyal kísérte őket az útjukon, akár a maszkon, szalvétatechnikával, akár kis angyal formájában, akár abban a szeretet áldásban, amelyben elkészültek, személyereszólóan, és szeretetben fürdetve.
Ezért a festés, a bábkészítés, és egyéb tevékenységek most téli álmukat alusszák.
Remélhetőleg nem sokáig.
Mert ébredeznek alakulnak a tervek. Vizíók kísérik a jelen évem, hogyan és miként taníthatok, terjedhetek, terjeszthetem a szeretet-energiát az alkotáson keresztül, és miként lehet ebből olyan vállalkozás, amelyet már nagyon rég megérdemlek.
Az alatt a 22 év alatt, amíg tanítottam két iskolában, – bár sosem készültem tanárnak, mégis ez volt az egyik legjobb, ami történhetett velem, és az általam tanított diákokkal, – beszippantottam valamit, amely, majdnem olyan, mint a tubákos szelencében rejtőző dohány. Csak ez a szeretet áramlása azáltal, amikor a diák, felnőtt, unoka, saját gyermek, tanítvány a szemébe nézel. Beszippantom, mint az urak a dohányt a tubákos szelencéből, és csiklandása által tüsszentenem kell, és ez a tüsszentés a szeretet által átitatott tudásátadás tüsszentése, amely hang nélkül, beszéd, mosoly, és lét által terjed.
Ez vagyok én, aki nem tud anélkül létezni, hogy a bennelévő felgyülemlett ismereteket ne adja tovább.
A legjobb az, amikor látom, hogy megérkezik. Amikor a gyermek szorítja a macit, melyet tőlem kapott, amikor a barátnő lakásában karácsonykor mindenfelé az évek óta általam készített kézműves ajándékokat látom, amikor az anyuka megállít az utcán, hogy a fia az egész utcának palacsintát sütött, amikor a régi tanítványból divattervező lesz, és sorolhatnám.
Az adás-kapás egyensúlya érdekében, ez kétirányú dolog, a biztatás, és a visszaérkező szeretet, hála, megbecsülés-energiája mellé a pénzenergia is szükségeltetik. Ez hát, amin még csiszolni szükséges.
Viszont érzem, és tudom, hogy működik az Isteni terv, működik a kvantummező, és mindezekben szépen szárnyalok előre a céljaim, álmaim, és a végtelen csodás alkotások megvalósítása felé, amelyek eljutnak a nagyvilág minden pontjára, és az energiacsere által, majd ezután még jobban tudok szárnyalni, és így tovább…
A fotón látható marionett lovacskát virtuálisan is elkészíthetjünk februártól, gyerekekkel és szüleikkel.