Vasárnap délelőtt újra Gellért-hegy!
 
A hat órás ébresztő nem esett nehezemre, minden belefért a 9 óra utáni indulásba. Amikor az ember elhatározza, pontosabban, amikor eldöntöm, hogy újabb ajándékot adok a testemnek, lelkemnek, akkor minden stimmel, minden jön, minden úgy lesz, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
 
Napsütés, finom talaj, mosolygó emberek, csodás zene, a mozgás öröme, a lét csodái, a fák a felettünk elrepülő madarak, a belső csend, a test, amely habzsolja az illatokat, a szél átjárta sejtek, a kitárt karok, amint szárnyakká válnak, a talpak, amint a fűben, a „méhlegelőn” teszik a lépéseket, ugrálnak, vagy álldogálnak, a szem mögötti színek, melyek váltakozva villannak, ezek mind az élet csodáit erősítik, miközben a test erősödik, szálkásodik, lélegzik boldogkodik, néha, ugyan bekúszik egy-egy feladatterv, de az úszik is tovább. Ez mind a csoda része.
 
Legkisebb unokám ma 8 éves. Eredetileg szeptemberre, annak is a közepe felé hajlóan volt kiírva lányom, én, pedig utazni vágytam, meghívásom volt Edinburghba. Amikor a repülőjegyet megrendeltem, az olcsóbb jegy egy napra esett az elméleti szülési nappal. Megkérdeztem hát az ingát, mikor fog Bogi megszületni? Az inga augusztus 31-re prognosztizálta a születést. Így hát megvettem a repjegyet szeptember 11-re. Bogi ahogy az inga megjósolta, augusztus 31-én megszületett, én pedig nyugodtan elutazhattam, mert előtte tudtam segíteni a lányomnak.
 
Táncos barátnőmnek Bartha Áginak is ma van a születésnapja. Pénteken a Dumaszínházas látogatásom előtt készítettem neki egy boldogság kék madarát lehullott faág, és tollak kombójával. Tegnap átadtam neki tánc előtt., ez az ajándékozás öröme, még jobban kinyitotta az érzékeimet.
 
A boldogság kék madara röpüljön a szülinaposok feje felett ma és mindörökké!