Talán 1996. táján jártunk, amikor egy tanítványom édesanyja meghívott a lakásukra. Nem nagyon volt ilyenre precedens a 22 év tanári pályám alatt, nem is emlékszem, hogy miért fogadtam el, hiszen nem voltam osztályfőnök, csak fél évig, fél csoport tanítása okán.
Mindegy. Kávé, süti, és egy kérdés érkezett az anyukától, – miközben egész jól elbeszélgettünk a gyermekek kézügyességéről, és a technika tantárgy csodáiról, – hogy olvastam-e A Mennyei Prófécia című könyvet?
A válaszom nemleges volt, – a címe alapján egész másra számítva, ódzkodva a „hittérités erőszakos lehetőségétől”, akkoriban lett kötelező az iskolákban a hittan, – anyuka felajánlotta, hogy kölcsönadja!
Napokig nem mertem kinyitni, de amikor elkezdtem, mondhatni bibliámmá vált!
Aki olvasta a könyvet, és nemcsak a gyenge filmet látta, tudja, miről beszélek. Mindenhova vittem, olvastam, olvastam, olvastam. Talán a Harry Potter első könyveivel voltam így, akkor annyira olvastam, hogy ellenkező irányban indultam el a mozgólépcsőn, a lefelé ágon felfelé!
Könyvkereskedő lévén azonnal azt éreztem, nekem kell saját könyv, amit hurcibálhatok magammal mindenhova, s meg kell, hogy mondjam, ha nincs a Saxum Könyvkiadónál Müller Ágika, aki az utolsó példányt nekem adta, – amelyet magának tett el, – nincs saját könyvem!
Alapolvasmánnyá vált, aztán vettem a többit a folytatásokat, de a
Mennyei Prófécia, amelyből idáig én kettőt adtam kölcsön, – s bár én visszaadtam, – azok valószínű az új gazdájuknál kellett, hogy landoljanak végleg.
A napokban viszont a Prófécia gyakorlati útmutatóján kezdtem újfent átrágni magam.
Megdöbbentő az, hogy már 1950-ben fújtak hasonló szelek, hogy ahogy közeledtünk az ezredfordulóhoz, egyre inkább kezdett felébredni az a tudatosság, amely most a mai helyzetben alap kell, hogy legyen.
Hogy minden, és mindenki egy, mindenki energia, rezgés, hogy a kritikus tömeg és a szinkronicitás mennyire segítő energiák, és sorolhatnám.
Szívem szerint részeket idéznék, és tennék ide, hiszen a könyvnek, ill. gyakorlati útmutatónak ma még nagyobb feladata van, talán, mint 25 éve, amikor kb. megjelent.