Baba, báb, mackókészítés, ahogy szeretnéd

Azok, akik olvassák a honlapot, és látják, hogy az ide csoportosuló szakemberek, hány különböző területről közelítik meg a segítségnyújtás lehetőségeit, mind gyermekek, mind felnőttek irányultságát figyelembe véve, láthatják, hogy a lehetőségek mondhatni végtelenek.

Mégis, feladataink közé tartozik az, hogy mindezt formákban tartsuk, és a saját szakterületünkön belül megtaláljuk az utat olvasóinkon keresztül ahhoz a közönséghez, aki személyes találkozások, együtt gondolkodás, esetleg együtt alkotás mentén megtalálja azt a választ, amit keres. 

A választ az esetleges problémára, amely lehet, hogy csak pillanatnyi elakadás– lásd felnőttként; ”hogyan tovább”, – vagy gyermeke, gyermekeink útja; „mi az, amit látok gyermekemben, hogyan látom gyermekemet, jól látom-e, amit látok, vagy másfelé kellene tenni a fókuszt”?

Hiszen egyrészt gyermekeinknek a legjobbat akarjuk, másrészt, pedig, nem biztos, hogy, amit mi felnőttek a legjobbnak tartunk, a saját körünkben, a családon belül, tényleg az, ami az igazi, a feltétel nélküli, a legjobb megoldás.

Baba, báb, mackó és figurakészítőként egyfajta terápiás baba,- báb, figura, vagy mackókészítést szeretnék elindítani.

Lévén, az alkotás már maga egy terápia, s ha terápiás jelleggel készül egy baba, báb, mackó, vagy figura, az alkotási folyamatban sokat segíthet nekünk felnőtteknek is.

Így rácsodálkozhatunk a saját kérdésekre, és a saját válaszainkra, és ezzel a dolgok a helyükre kerülhetnek, így gyermekeinkkel is könnyebb lehet. 

Próbált már valaki szófukar gyermekével bábok segítségével kommunikálni?

Nem véletlen, hogy a pszichológusok, fejlesztő pedagógusok, és a logopédusok kedvenc segédeszközei közé tartoznak a babák, bábok, mackók és egyéb figurák.  

<Hogy elérjük ezeket a szinteket, ebben támogat az együtt alkotás, az együtt gondolkodás. Az ilyen közös munka segít megoldásokat is találni, terápia testnek, léleknek egyaránt.

A megoldásokat, pedig, az általunk, a közös munka kapcsán, egyénileg a figurába, babába, bábba beleálmodjuk, és ezzel a bábnak, babának, figurának lelket adunk, vagy érzelmeket közvetítünk általa, amely felnőttet, gyermeket egyaránt segíti, mert játékos együttlétet képes előmozdítani.

A saját maga által alkotott baba, báb, mackó segít majd, saját maga által megszerkesztett mesék mesélésére, és ezzel a problémák könnyebb áthidalására is.

A foglalkozásokat 2017. januárjában szeretném indítani, fél éven keresztül, szombati napokon, felnőttek részére, nők, férfiak számára egyaránt nyitottan.

A maximális létszám 5 fő

A tanfolyam, foglalkozás díja alkalmanként és fejenként 10000,- plusz 2000,- anyagköltség.x

Kategóriák

Szeretnéd kipróbálni a bábok erejét? Jelentkezz a következő foglalkozásra!

Vedd fel velem a kapcsolatot!

Ide írhatsz nekem

Adatvédelem

13 + 13 =